“Ik heb een hekel aan kleding shoppen. Opdringerige verkoopsters die mij alles mooi vinden staan. Ik vind het lastig om te combineren. Kom vaak met hetzelfde thuis. Ik houd van kleur, maar durf het zelf niet goed te dragen. Daarom veel donkerblauw, zwart en wit in mijn kledingkast. Oh ja…. En soms koop ik toch kleding terwijl ik er niet 100% blij mee ben. En ja…dan blijft het na 1x dragen toch in de kast hangen. En je maat die dan net weer uitverkocht is en had ik al gezegd hoe ellendig die verlichting is in de winkel?

Nee hoor, shoppen doe ik echt alleen als het hoognodig is!”

Herkenbaar? Misschien niet alles, maar er zijn vast uitspraken die ook uit jouw mond zouden kunnen komen. In ieder geval spreken mijn klanten 1 of meerdere van deze zinnen regelmatig naar mij uit. Mijn antwoord is vaak verrassend voor ze. Want ik zeg dan: herkenbaar.

Huh? Met grote ogen word ik aangestaard. Jij? Maar je ziet er altijd zo leuk uit? En het is toch je vakgebied?

Ik heb er nu ook niet meer zoveel moeite mee. Alhoewel ik het nog steeds makkelijker vindt om een andere vrouw goed en leuk te kleden dan mijzelf. Naar mijzelf ben ik kritisch en wil soms net even anders dan anders. Maar genoeg over mij, terug naar jou.

Er zijn klanten die, ondanks dat zij het imagotraject hebben afgerond, toch nog graag 2x per jaar met mij gaan winkelen. En waarom?

Personal shoppen

Dit stuurde onlangs een klant naar mij toen ik haar vroeg wat nu haar redenen zijn om met mij te gaan personal shoppen:

 1. Ik weet zeker dat ik met een aantal goede setjes thuiskom.
 2. Ik loop niet langer dan strikt noodzakelijk door de winkel.
 3. Ik kom op kleding uit die ik anders niet had gekozen.
 4. Ik koop geen miskopen.
 5. Ik heb geen stress over of het echt wel staat door jouw eerlijke en deskundige advies.

Wil jij dit nu ook ervaren dan breng ik graag de VIP-dag onder je aandacht, welke tot aan de zomer slechts € 495,00 kost. Inge noemt de VIP-dag een mega-aanrader! Lees haar verhaal hier.

Zelf aan de slag!

En als je zelf aan de slag wilt om meer plezier in het winkelen te krijgen, dan geef ik je hierbij 9 adviezen:

 1. Kijk eerst eens in kledingkast voordat je gaat shoppen. Wat heb je allemaal al en wat ontbreekt er nog. Welke kleuren zouden een mooie aanvulling zijn. En wat heb je nog nodig zodat je kledingstukken onderling meer kunt combineren.
 2. Maak een boodschappen lijstje. Dat voorkomt dat je weer met een spijkerbroek of zwart shirtje thuiskomt die je eigenlijk al had liggen.
 3. Wees eerlijk naar jezelf of je het liefst alleen winkelt of samen met iemand. En als het samen is, bedenk dan welk persoon echt eerlijk tegen je is en het ook durft te zeggen als kleding je niet staat.
 4. Als je het durft om kleur te kopen, kijk dan altijd even bij daglicht hoe de kleur jou staat. Bij de TL verlichting in de winkel krijg je geen reëel beeld. Of zorg dat je kleding kunt ruilen, zodat je thuis op je gemak kunt kijken naar de kleur.
 5. Durf kleur en prints eens met elkaar te combineren. Daar kunnen verrassende outfits mee ontstaan.
 6. Mijn tip van de schoenen in je haarkleur ken je ondertussen wel he?
 7. Oh ja… en deze vast ook wel: bij twijfel? Niet doen!
 8. Voor inspiratie voor je outfit: kijk eens om je heen of zoek op Pinterest. Kijk dan wat je van die leuke outfit al in je kast hebt hangen en wat je nog moet kopen. Dankzij Pinterest combineer ik tegenwoordig blauw met geel en rood.
 9. Is je maat uitverkocht? Vraag in de winkel of zij deze online kunnen bestellen en bij je thuis kunnen bezorgen (gratis is wel service!). Of maak een foto van het kaartje en ga zelf online op zoek.

Dan rest mij nog je een hele plezierige shoptijd te wensen. En heb je nog vragen? Schroom niet mij te mailen. Ik lees en beantwoord al mijn mailtjes!

Stralende groet,

Thea