De uitverkoop begint en de kerstdagen staan voor de deur. Je woonkamer decoreren, familie uitnodigen, bedenken wat je gaat eten en voor de kids wil je nog een nieuwe outfit scoren. Op je werk rond jij de laatste dingen af. Druk, druk, druk!

Maar wat trek jij aan met de kerstdagen? Heb je daar al over nagedacht? Nee? Geen nood! Ik ga jouw kerstoutfit redden! En… als je mijn adviezen opvolgt heb je ook na de feestdagen nog veel plezier van je kleding!

  1.  Er hangt veel zwart in de winkel, zeker rondom de feestdagen. Een groot deel van nederlandse dames staat zwart niet het allermooiste, maar ja….je hebt te doen met wat er in de winkel hangt. Dus als je toch voor een zwart jasje, blouse of jurk kiest combineer het dan met accessoires die wel heel mooi bij je staan. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van je ogen. En draag die mooie kleur dan ook dichtbij je gezicht.
  2. Omdat zwart hard en vermoeid kan maken in het gezicht, draag dan make-up. Kies voor een foundation die naadloos aansluit op je huidskleur. Draag mascara voor meer accent op je ogen en voor het feestelijke geheel kies je een mooie lipstick. Met make-up op wordt zwart ineens heel anders in je gezicht.
  3. Kies voor kledingstukken zonder glitter. Waarom? Dan kun je het na de feestdagen ook nog dragen. Het is toch zonde om een kledingstuk aan te schaffen, wat daarna in je kast blijft hangen omdat het te ‘kersterig’ is.
  4. Maak je outfit feestelijk met oorbellen, ketting, een glitterpanty, nagellak en lipstick in dezelfde kleur en steek je haar eens losjes op als je het altijd los draagt.
  5. Heeft jouw vriendin hetzelfde figuur? Kijk dan eens bij elkaar in de kledingkast,. Wie weet kunnen jullie van kledingstukken ruilen en heb je toch wat nieuws voor de feestdagen!
  6. Wil je een jurk aan met de feestdagen? Koop dan een basic jurk in jouw mooiste donkere kleur en pasvorm. Voor de kerstdagen stijl je deze met accessoires tot een kerstoutfit. Maar ook de dagen erna kun je deze jurk volop dragen. Denk aan warm lang vest, dikke panty en sneakers. Of na kantoor met een panty en een pump. Combineer met een lang blouse wat je open draagt, een colbert of een spijkerjasje. Een lange ketting of een kleurrijke sjaal erbij? Kortom: met jouw basisjurk kun je eindeloos combineren.
  7. Draag je graag spijkerbroeken? Kies dan een donkere kleur. Met een pump en blouse heel feestelijk voor de kerstdagen. Maar ook een ideale broek voor een meer formele uitstraling naar bijvoorbeeld je werk of het geven van een presentatie. Een donkere spijkerbroek is een mooie aanvulling in jouw kledingkast.
  8. And last but not least: geniet van je kerstdagen! En nee, je kunt niet de hele dag genieten. Want je kleine gooit vast een glas rode wijn om, de aardappeltjes branden aan of je bent het dessert vergeten! Of door de sneeuwstorm komen de helft van jou gasten niet of je hebt een ladder in je panty en geen reserve of….

Maar ik wens je van harte genietMOMENTEN toe. En die vind je in de kleine dingen en ja…..ook als jij even in de spiegel kijkt! En vergeet dan niet naar jezelf te lachen!

Kerst, Gelukkig, Vrouw, Lichten, Blije

VROLIJK KERSTFEEST IEDEREEN!